Verkwikkende Spinaziesoep

Ingrediënten

 

  • 4 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 prei (gesneden)
  • 1 kleine aardappel (geschild en in blokjes)
  • 1 zak spinazie (200 gram)
  • 1 liter groentebouillon (1 liter water, 2 blokjes)
  • 125 ml soja-crème (bijvoorbeeld Alpro Cuisine Soja)

Instructies

 

1) Doe de knoflook, ui, prei en aardappel in een grote pan. Bak ongeveer 5 minuten, voeg een beetje water toe om te voorkomen dat het verbrand en aan de pan blijft kleven.
2) Voeg de bouillon toe aan de pan. Kook gedurende 10-15 minuten, tot de aardappel zacht is.
3) Voeg de spinazie toe aan de mix en roer tot deze verlept.
4) Neem de pan van het vuur en pureer tot een gladde massa met een staafmixer of blender.
5) Voeg de sojacrème toe, meng en verwarm opnieuw.
6) Eet smakelijk!