Vegan Scones

Ingrediënten

(voor 8 scones)

zoet

  • 375gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 125ml appelmoes
  • 4 El (56gr) basterdsuiker
  • 180ml sojamelk
  • 1 tl vanille extract
  • sap van 1 kleine citroen

hartig

  • 375gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 315 ml sojamelk
  • sap van 1 kleine citroen
  • 6 zongedroogde tomaten (gesneden)
  • 10 groene olijven (ontpit en gesneden)

Instructies

zoet

1) Verwarm de oven voor op 220 C.
2) Meng bloem en zout in een kom en voeg bakpoeder toe.
3) Voeg de appelmoes toe en mix tot een los samenhangend geheel.
4) Voeg de basterdsuiker toe.
5) Meng in een andere kom sojamelk, vanille-extract en citroensap.
6) Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel.
7) Rol de bloem tot een grote bal en voeg extra bloem toe als de bal te plakkerig is. Niet teveel mengen.
8) Rol het deeg uit en verdeel in 8 stukken en maak 8 scones.
9) Plaats de scones op een bakplaat en borstel deze lichtjes met sojamelk.
10) Bak 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
11) Serveer met jam.

hartig

1) Verwarm de oven voor op 220 C.
2) Meng bloem en zout in een kom en voeg bakpoeder toe.
3) Meng sojamelk en citroensap in een andere kom.
4) Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel.
5) Voeg zongedroogde tomaten en olijven toe aan de mix.
6) Rol tot een grote bal en voeg extra bloem toe als deze te plakkerig is. Niet teveel mengen.
7) Maak het deeg plat, verdeel in 8 stukken en maak 8 scones.
8) Leg de scones op een bakplaat en borstel deze lichtjes met sojamelk.
9) Bak 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.