Vegan Bananenbrood

Ingrediënten

  • 200g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g suiker (elke soort)
  • 3-4 zeer rijpe bananen, gepureerd
  • 1 lijnzaadei (1 el gemalen lijnzaad + 3 el water)
  • 3 El sojamelk
  • 75 g walnoten, fijngehakt

Instructies

1) Verwarm de oven voor op 200c. Bekleed een broodvorm met bakpapier.
2) Meng de bloem, het bakpoeder en de suiker in een kom.
3) Meng de geprakte bananen en het lijnzaadei samen.
4) Combineer met het bloemmengsel.
5) Voeg sojamelk toe om het mengsel losser te maken.
6) Meng de walnoten door het deeg en schraap het mengsel in het bakblik.
7) Bak gedurende 1 uur. Bedek de bovenkant met folie als deze er te bruin uitziet.
8) Laat 15 minuten afkoelen voordat je het brood uit het blik haalt.