Even voorstellen...

Voedingscoach Brenda

 

Mijn naam is Brenda Waldekker, MSc en al van jongsafaan had ik belangstelling voor gezondheid, voeding en koken. In 2015 ontving ik mijn diploma als gewichtsconsulente en kort daarna begon ik mijn online praktijk. In deze periode was ik al bezig met het onderzoeken van de voordelen van een plantaardig voedingspatroon en in 2016 werd ik Veganist. In de loop der jaren heb ik veel materiaal bestudeerd over plantaardige voeding, gewichtsverlies en de menselijke psychologie. Ik blijf dit doen om zoveel mensen te helpen een gezonder leven te leiden.

Voedingscoach Brenda Waldekker

Het is in deze tijd mogelijk om heel veel te leren. Kennis is voor velen makkelijk toegankelijk en toch lijkt het steeds moeilijker de juiste keuzes te maken als het om gezondheid en voeding gaat. Reclames op tv, dieettrends, bekende mensen met rare voedingsgewoonten bepalen hoe we over voeding denken, terwijl veel van deze informatie misleidend is en juist voor nog meer verwarring zorgt. Om goede keuzes te maken is het belangrijk een volledig beeld te hebben wat nu Γ©cht gezonde voeding is en hoe je keuzes je gezondheid beΓ―nvloeden.

Voedingscoach Brenda met roller banner

Mijn verhaal

Helaas heb ik niet altijd zo'n gezonde relatie gehad met eten. In mijn studententijd at ik bijvoorbeeld vaak ongezond. Onder andere door stress en moeite met het omgaan met emoties, vond ik het lastig op mijn gezondheid te letten. Zo kwam er in de jaren dus veel gewicht bij. Gaanderweg kwam ik in aanraking met boeken over gezondheid en koken. Ik leerde koken en begon veel recepten uit te proberen. Daardoor kreeg ik steeds meer inzicht in wat gezond zijn betekent en hoe ik moet zorgen voor mijn lichaam.

Door de jaren heen heb ik veel persoonlijke ervaring opgedaan met gezond gewichtsverlies, maar ik wilde meer. Ik wilde andere mensen helpen zodat ze niet alles zelf hoefden uit te zoeken, zoals ik dat moest doen. Ik wilde dat ze steun kregen van iemand die hen alle informatie kon geven en hen kon helpen de moeilijke tijden door te komen. Dus ging ik terug naar school en leerde ik alles wat ik kon over het lichaam, gezond eten, de psychologie achter het eten en begon ik mijn eigen coachingpraktijk.

Mijn kwalificaties als Vegan Voedingscoach

In 2015 ontving ik mijn certificering als gewichtsconsulente en in 2016 voltooide ik mijn specialisatie in de gewichtsproblematiek van kinderen. Dit betekent dat ik volledig gekwalificeerd ben mensen te coachen naar een gezondere levensstijl en gewicht. Als Kindergewichtscoach ben ik specifiek opgeleid om kinderen met over- of ondergewicht en/of ongezonde eetgewoonten en hun ouders te begeleiden. Ik vind het mooiste werk om gezinnen gezonde eetgewoonten en levensstijl aan te leren, zodat ze een solide basis opbouwen voor een gezonde toekomst.

Coachingsvaardigheden

Ik heb een zeer brede kennis van voeding in het algemeen en plantaardige voeding in het bijzonder. Ik heb kennis van de psychologie van gewichtsverlies en gedragsverandering en ik heb uit de eerste hand ervaring met gewichtsverlies, gezond eten en plantaardig leven.
Ik heb ook een universitaire graad in Culturele Antropologie en daarom ben ik opgeleid om wetenschappelijk onderzoek te lezen en te begrijpen. Dit is tegenwoordig erg belangrijk, want internet biedt een woud aan informatie en het is vaak moeilijk om te beoordelen of bepaalde informatie waar is.

Ik zie vooral dat er steeds meer kinderen kampen met overgewicht en dat zij ondanks de goede zorgen van hun ouders qua gezondheid een slechte start in het leven krijgen. Kinderen die al op jonge leeftijd met overgewicht en obesitas te maken krijgen, hebben als volwassene een veel grotere kans op overgewicht en de bijbehorende gezondheidsproblemen. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk dat kinderen en hun ouders toegang hebben tot goede informatie over voeding en hulp van een voedingscoach kunnen inschakelen.

Mijn missie

Mijn missie

Inmiddels ben ik al weer meer dan 2 jaar Veganist (lees het hele verhaal over hoe en waarom ik hier Vegan ben geworden, hier) en ik ben er 100% van overtuigd dat een plantaardig dieet de beste manier is om lichamelijke en geestelijke gezondheid te garanderen. Veel gerenommeerde artsen en wetenschappers blijven bewijzen vinden die dit ondersteunen.

Mijn missie is eenieder, die gemotiveerd is zijn/haar leven te veranderen, een gezonde levensstijl aan te leren en hen de tools te bieden om dit veilig, permanent en op een verantwoorde manier te doen.

Interessegebieden Whole Foods Plant-Based (onbewerkt voedsel), Veganisme, gewichtsverlies, gewichtstoename, emotioneel eten, succes op lange termijn, persoonlijke aandacht.

Mijn missie is eenieder, die gemotiveerd is zijn/haar leven te veranderen, een gezonde levensstijl aan te leren. De focus ligt daarbij op zelfredzaamheid en blijvende verandering. Een dieet is voor het leven, waarbij goede gewoonten van levensbelang zijn.

Mijn kwalificaties

Richtlijnen en inzichten

Ik werk in grote lijnen met in achtneming van de volgende richtlijnen en voedingsinzichten: