Kikkererwten Nuggets

Ingrediënten

 

  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt)
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 El edelgist
  • 1 El broodkruimels of panko-kruimels
  • 1/2 kop broodkruimels of panko-kruimels voor het jasje

Instructies

1) Verwarm de oven voor op 180°C/350°F.
2) Meng de kikkererwten een paar seconden met een handmixer of in een processor en voeg alle ingrediënten toe, behalve de broodkruimels voor het jasje. Verwerk een beetje meer tot het goed gemengd is. Je kunt ook een vork gebruiken om te prakken.
3) Schep de balletjes met een theelepel uit de kom en duw ze plat tot nuggets.
4) Giet de broodkruimels in een kom en bedek de nuggets ermee.
5) Bedek een bakplaat met antikleefpapier en leg de nuggets op het vel.
6) Bak 20 minuten, draai ze om en bak nog 10 minuten.
7) Eet ze in een wrap, met een salade of met groenten en aardappelen.

recept van Holly Yzquierdo