Havermout – Ontbijt der Kampioenen

Ingrediënten

 

  • 100 gr havervlokken (fijn of grof)
  • 1/4 tl kurkumapoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 El gemalen lijnzaad
  • 1 rijpe banaan
  • 250 ml sojamelk
  • bosbessen en frambozen (bevroren of vers) (optioneel)

Instructies

 

1) Meng de havermout, kurkuma, kaneel en lijnzaad in een kom. Snijd de banaan in kleine stukjes.
2) Breng de sojamelk in een kleine pan aan de kook. Voeg alle havermelk en de banaan toe aan de melk en breng aan de kook. Laat het ongeveer 7 minuten koken tot het zacht is. Roer af en toe om plakken te voorkomen.
3) Top met verse of bevroren blauwe bessen en frambozen.

Tip: wees creatief met fruit, voeg wat noten en/of geraspte kokosnoot toe als je wilt. Voeg ook eens beetje cacaopoeder aan de mix toe.

Havermout Ontbijt der Kampioenen
Havermout Ontbijt der Kampioenen
Havermout Ontbijt der Kampioenen
Havermout Ontbijt der Kampioenen
Havermout Ontbijt der Kampioenen
Havermout Ontbijt der Kampioenen
Havermout Ontbijt der Kampioenen
Havermout Ontbijt der Kampioenen
Havermout Ontbijt der Kampioenen