De gezonde Veganist

Ben je (beginnend) veganist of geïnteresseerd in gezond plantaardig eten en weet je niet precies waar je moet beginnen?
De Gezonde Veganist
Heb je vragen als:

  • Hoe krijg ik voldoende calorieën en voedingsstoffen binnen bij een volledig plantaardig dieet?
  • Krijg ik wel voldoende proteïne (eiwitten) binnen?
  • Hoe pas ik mijn maaltijden aan en hoe maak ik ze interessant en lekker?

Veganisme = gezondheid?

Steeds meer mensen worden bewust van gezondere voeding en hun ecologische voetafdruk op aarde. Daardoor kiezen meer en meer mensen voor plantaardige voeding. Helaas betekent dit niet per se dat ze ook daadwerkelijk gezonder gaan eten. Er zijn tegenwoorden veel veganistische producten verkrijgbaar die net zoveel vet, zout en suiker bevatten als niet-veganistische producten.

Je kunt net zo ongezond leven als veganist als niet-veganist, maar wil je dat?

Hoewel er heel veel websites zijn die een gezond plantaardig dieet met gezonde recepten promoten, zijn er net zoveel die heerlijk uitziende en vooral zeer ongezonde maaltijden promoten. Ook zie je vaak dat er door het weglaten van vlees, zuivel en eieren een gat in het voedingspatroon ontstaat dat vaak niet goed opgevuld wordt. Honger, vermoeidheid en een algemeen gevoel dat van lusteloosheid zijn dan maar al te vaak het gevolg. Plantaardig eten krijgt dan al snel de indruk 'niet of moeilijk vol te houden' te zijn.

Gezond plantaardig eten voor beginners

Gelukkig zijn er ook vele manieren om een heerlijke, vullende en uitgebalanceerde plantaardige voeding samen te stellen. In dit traject ga ik je vertellen hoe je dit eenvoudig kunt doen.

Mijn missie is zoveel mogelijk veganisten te leren wat volwaardige plantaardige voeding is, zodat ze met vol vertrouwen een plantaardige levensstijl kunnen beoefenen.

Werkwijze

Ik leer je wat volwaardige vervangingen zijn en samen kijken we hoe het huidige eetpatroon aangepast kan worden zodat het bij jouw levensstijl past. (Mensen die nog twijfelen of plantaardig eten iets voor hen is kunnen uiteraard ook bij mij terecht.)

Aan de hand van een intakegesprek bepalen we wat je nodig hebt. Je krijgt na een gezondheidscheck een uitgebreid advies en documentatie over gezond plantaardig eten. Daarnaast krijg je tips over plantaardige vervangingen voor je favoriete eten, veganistische producten en eenvoudige recepten. Je kunt kiezen uit het basisprogramma of plusprogramma.

De gezonde Veganist
Plantaardig eten voor iedereen
€ 149

30 minuten intake interview

Uitgebreide persoonlijke gezondheidscheck

Toegang tot informatie over Veganisme en gezond plantaardig leven

Tips voor plantaardige alternatieven van je favoriete voedingsmiddelen en Veganistische producten

Simpele recepten

De mogelijkheid eenmalig vragen te stellen via e-mail