Familiecoaching

Familie Coaching

  • Kampt je kind met (licht) overgewicht en maak je je zorgen over zijn/haar gezondheid?
  • Wil je meer weten hoe zijn/haar voeding kan leiden tot een gezonder, rustiger en blijer kind?
  • Heb je van de huisarts of andere professional te horen gekregen dat je kind om gezondheidsredenen gewicht moet verliezen?
  • Vind je het lastig gezonde keuzes te maken voor je gezin en denk je dat het hele gezin baat kan hebben bij goed advies en ondersteuning?

Een gezonde familie

Tegenwoordig kan het lastig zijn om te bepalen wat gezond eten is. We worden overal bestookt met reclames voor eten. In de media verschijnen geregeld tegenstrijdige berichten over voeding. Het gezinsleven is vaak hectisch en gemak speelt daarom vaak een rol bij het samenstellen van maaltijden. Dit leidt niet altijd tot een evenwichtig voedingspatroon en kinderen zijn hier steeds vaker de dupe van.

Overgewicht bij kinderen leidt vaak tot gewichts- en gezondheidsproblemen op latere leeftijd, zoals obesitas en diabetes. Door onder professionele begeleiding aan de gezondheid van je gezin te werken, geeft je je kind een kans op een onbezorgde jeugd en een gezond lichaam in de toekomst.

Kinderen en gewichtsproblematiek

Hoewel we zo goed mogelijk proberen gezond voor het gezin te koken, zien we helaas dat ook steeds meer kinderen in Nederland te maken krijgen met overgewicht. Daaraan gerelateerde gezondheidsklachten zoals diabetes type 2 worden dan ook vaker en op jongere leeftijd geconstateerd.

Werkwijze

Tijdens de familiecoaching kijken we wat je gezin nodig heeft om blijvende veranderingen aan te brengen in de voeding en levensstijl om het kind (met overgewicht) te ondersteunen. Vervolgens zal ik naar aanleiding van een intakegesprek en voedingsanalyse een behandelplan opstellen.
Op basis van dit plan gaan we aan de slag en wordt het kind begeleidt met coachingsgesprekken en diverse materialen over gezonde voeding. Tevens kijken we naar manieren om het geleerde direct in de praktijk te brengen, zodat er een gedegen basis voor de toekomst wordt gelegd. Al mijn trajecten zijn maatwerk en worden geheel naar de behoeften van je kind en het gezin ingevuld.

Familiecoaching
Samen leren gezondere keuzes te maken
€ 455
vanaf

60 minuten intake interview

Uitgebreide persoonlijke gezondheidscheck

Persoonlijk plan: PDF met gezondheids- en voedingsadviezen

3 x 30 minuten coachingssessies

Toegang tot informatie over voeding

Persoonlijk maaltijdplan voor één week

Simpele recepten